Docenten

een professioneel team staat voor jou klaar

Op deze pagina vindt u een overzicht van onze docenten. 

Ons instructieteam bestaat uit ervaren, bekwame en gediplomeerde docenten, waarbij jaarlijks aandacht wordt besteed aan scholing en diverse specialisaties. 
 
De balletlessen staan onder leiding van Jeanette de Jager.
Dance & Twirl: Alle nieuwe/ beginnende leerlingen en Team 3 staan onder leiding van Claudia Verweij en Eveline Minnee. 
Ons dance- en twirlteam (junioren en senioren), samen met alle solistische trainingen, staan onder leiding van Claudia Verweij en Samantha Schrandt. 
De peuter- en kleuterdanslessen staan onder leiding van Daniëlle van Pelt, Kitty van Pelt en Claudia Verweij.
De Peuterpret! Ouder- & Kinddanslessen staan onder leiding van Jeanette de Jager. 

Privé twirl trainingen (solistisch en duo) staan onder leiding van Claudia Verweij, Cindy Boter, Eveline Minnee, Kim van Oosten en Samantha Schrandt.

Kim van Oosten

Hoi! Mijn naam is Kim van Oosten, geboren op 05-07-1985 te Leiden en momenteel woon ik in Alphen aan den Rijn samen met mijn vriendje en hondje. Ik ben 20 jaar actieve twirler geweest en heb bijna alle onderdelen gedaan (behalve basicstrut en strutting). Ik heb met een aantal onderdelen al behoorlijk wat titels weten binnen te slepen. Met het onderdeel 2-Baton heb ik een aantal keren op EK en WK gestaan en is mijn hoogste beëindiging een 5e plek. Met het onderdeel duo ben ik Europees Kampioen geweest en met de teams ook een aantal keer Europees en Wereldkampioen.

Samantha Schrandt

Hoi! Ik ben Samantha Schrandt, 26 lengtes jong en al 17 jaar actief in de majorette en twirlwereld. Ik ben begonnen met majorette sectie A en later ook duo sectie A. Na een aantal jaren ere divisie (tegenwoordig top) zocht ik een nieuwe uitdaging en ben ik overgestapt naar het twirlen. Daar ben ik begonnen met 1 baton twirling en later Rhythmic twirl en duo twirling. Inmiddels zit ik met mijn solo onderdelen in de advance klasse en met het duo in de intermediate. Naast het twirlen ben ik ook een aantal jaren lid geweest van pomponteam Veronica uit Utrecht en ben inmiddels lid van pomponteam Vitality uit Alkmaar. In 2007 en 2010 heb ik op het EK twirlen gestaan met deze teams. Ik geef al ruim 8 jaar les bij The Pink Panthers uit Maarssen en daarnaast geef ik bij een aantal verenigingen gastlessen. In 2004 heb ik mijn middenkader diploma gehaald en inmiddels heb ik ook de twirlspecialisaties 1-Baton, 2-Baton, Duo Twirling, Team Twirling en Super-X-Strut behaald. Bij SPIRIT geef ik inmiddels twee jaar met veel plezier les aan teams en de solisten. Groetjes, Samantha

Claudia Verweij

Hai Hai! Ik ben Claudia Verweij, geboren op 01-04-1989 en op dit moment dus 24 jaar. Na verschillende keren verhuisd te zijn ben ik na mijn buitenlandse (stage) ervaring in Sri Lanka (2011) op dit moment woonachtig in Bodegraven.

Tijdens de module Mangement & Organisatie gedurende mijn studie (SPH) Sociaal Pedagogische Hulpverlening ben ik van mijn droom om een eigen twirlvereniging te starten werkelijkheid gaan maken. Daarover straks meer… Inmiddels ben ik afgestudeerd als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener en werk ik als begeleider op een behandelkliniek met de doelgroep SGLVG cliënten. Daarnaast ben ik gek op kinderen en vooral veel bezig met de organisatie van de activiteiten voor SPIRIT, diverse cursussen en workshops en uiteraard het lesgeven aan  kinderen, jongeren en jongvolwassenen in de leeftijd van ongeveer 2 tot 25 jaar.

Mijn twirlgeschiedenis
Zo’n 18 jaar geleden ben ik begonnen met Twirlen. Tijdens de avondvierdaagse in Gouda traden er meiden op. Optreden in zo’n prachtig glitterpak, voor al die mensen… Dat wilde ik ook! Samen met mijn nichtje ben ik destijds gestart bij ‘Twirlvereniging Illusion’ in Reeuwijk o.l.v. Renata en Andrea van Oosten. Bij Twirlvereniging Illusion heb ik in/met verschillende teams op wedstrijden gestaan en op ongeveer 10-jarige leeftijd ben ik daar ook gestart met solotrainingen.

Naast de wedstrijden verzorgden we optredens in onder andere Ponypark Slagharen, Walibi, enz. Na even in de groep te hebben gestaan, werd ik al vrijsnel benoemd tot miss. Op die leeftijd is dat natuurlijk helemaal geweldig en zo liep ik dan ook vol trots, ieder optreden met een brede glimlach, voor de groep. Na enige jaren is deze vereniging gestopt. De vereniging kon dan wel stoppen, maar (majorette,) twirlen en dansen was zó mijn sport, dat ik besloot op zoek te gaan naar een andere vereniging, om sowieso solistisch door te kunnen gaan met wedstrijden.

Na met mijn (enthousiaste en steunende) ouders behoorlijk wat verenigingen in de buurt bezocht te hebben, besloot ik lid te worden bij een vereniging in Alphen a/d Rijn. Mijn solotrainster Samantha Kruijt bleef mij solistisch voor de wedstrijden trainen en in 2002 reisden we af naar Praag, waar ik op 13-jarige leeftijd solistisch aan de Europese Kampioenschappen mocht deelnemen! Naast mijn solo onderdelen en diverse successen daarmee op NK’s als EK’s wilde ik ook meer gaan bereiken in teamverband ben ik bij een tweede vereniging in Zoetermeer gaan trainen, waar op dat moment een nieuw team werd opgericht. Met het nieuwe team behaalde we in datzelfde jaar promotie en zijn we op het NK Nederlands Kampioen geworden.

Overigens ben ik naast mijn solo ook nog duo ga doen, waarmee mijn duopartner en ik meerdere keren promotie hebben behaald. Om dit verhaal dan tot slot compleet te maken, ben ik ook nog een aantal jaar lid geweest van pomponteam Heavy Metol (The Kopergirls) in Leiden. Weer een andere vereniging, maar nog altijd wel een droom. Zoals velen wel weten, zijn we hier in 2009 op de Wereld Kampioenschappen te Gent WERELD KAMPIOEN geworden en behaalden we in 2012 zilver op de Wereld Kampioenschappen in Zwitserland.

Lesgeven/ Coachen en SPIRIT
Naast zelf dus de nodige solo-, duo-, team-, majorette- en twirlervaring te hebben geef ik inmiddels al ongeveer 8 jaar met heel veel enthousiasme, gedrevenheid en plezier les. In 2008 kwam ik op het punt dat ik actiever aan de slag wilde met het feit dat de vereniging waar ik t.z.t. les gaf wel zelf wedstrijden organiseerde, maar geen meiden meer op de wedstrijdvloer had staan; terwijl het ZO leuk is! Al vrij snel werd er positief gereageerd op mijn ideeën en zo stonden er in oktober 2008 ineens behoorlijk wat meiden (startend met het onderdeel Basic Strut) op de vloer. En met succes; want gelijk dat jaar presteerde 1 van de leerlingen te plaatsen voor het NK. Dit breidde zich uit tot meiden die door privé/ solo- en of duotrainingen hun eigen routine kregen. Naast het verbeterde zelfvertrouwen, creëerden zij ook allemaal een betere techniek, meer enthousiasme voor de sport en dit motiveerden enorm.

In 2009 wisten zich overigens 7 leerlingen te plaatsen voor het NK 2010 en/of de voorrondes hiervan. Een geweldige prestatie om dit in zo’n relatief korte tijd voor elkaar te kunnen krijgen! Ik vind het ontzettend mooi om leerlingen telkens weer een stapje vooruit te zien gaan op technisch, lichamelijk, maar ook mentaal gebied. De band die je opbouwt is met iedere leerling weer anders en dit maakt het speciaal. Extra trots ben ik dan ook altijd op het moment dat de leerlingen tijdens een wedstrijd weer hun uiterste best doen en stralend op de vloer staan.

Na de oprichting van SPIRIT in 2010 hebben de successen vanuit het coachen zich voortgezet binnen SPIRIT. Zo stonden er eind 2010 leerlingen op de voorrondes en Nederlandse Kampioenschappen. Joanna Arends wist hierbij op het onderdeel Basic Strut Nederlands Kampioen te worden en Sandra Kramer behaalde de Nederlandse titel op het solisitsche accessorie onderdeel. Met deze routine heeft zij in 2011 deel genomen aan de Europese Kampioenschappen in Engeland. Tevens zijn we in 2011 gestart met het eerste team, dat promoveerde en eind 2011 Nederlands Kampioen werd! Ook wisten in dat jaar diverse solisten zich te plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen. Eind 2012 werd ook ons werk als coach binnen SPIRIT weer mooi beloond. Gestart met een Large Team, dat de eerste wedstrijd promoveerde en een prachtige beker voor hun tweede plaats op het NK behaalde. Tevens waren hoogtepunten dat vrijwel alle solisten zich met hun solistische onderdelen hadden geplaatst voor de voorrondes NK (Samantha, Roos, Yentl met 1-Baton, Charissa en Daniëlle met 2-Baton, Angie en Yentl met Rhythmic Twirl, Sandra met Super-X-Strut en Michelle & Sandra met Duo Twirling). Een aantal solisten mochten door naar de Nederlandse Kampioenschappen, waar Charissa (dance) een 4e plaats op behaalde,  Daniëlle (2-Baton) zilver behaalde, Sandra (Super-X-Strut) Nederlands Kampioen werd en ook het duo Michelle & Sandra (Duo Twirling) de Nederlandse titel pakte!

Het belangrijkste binnen de trainingen vind ik dat er met plezier hard gewerkt wordt en leerlingen zich zodoende ontwikkelen, waardoor zij steeds meer vertrouwen in zichzelf en de sport ontwikkelen. Dat dit plezier in het dansen (en twirlen) al vroeg begint, mag ik wekelijks ervaren binnen de peuter- en kleuterdanslessen. Ik vind het geweldig om wekelijks zo met alle kinderen bezig te zijn!

Aldus, een trotse coach (/juf) en met enthousiaste leden, ouders, vrijwilligers en 200% inzet ben ik er van overtuigd dat we met elkaar een mooie toekomst tegemoet gaan! Één ding is zeker: Wij, als docententeam en bestuur, zullen ons daar keihard voor inzetten!

Twirlen bij ons? That’s the SPIRIT!

Sportieve groeten en veel liefs,

Claudia

M.T.D. SPIRIT 
P/a Lupinesingel 292
2403 CV Alphen aan den Rijn 
info@mtd-spirit.nl 

Volg, like en deel ons!

  • M.T.D. SPIRIT op facebook
  • Facebook Peuter- en kleuterdans
  • Spirit op youtube