Wat?

Majorette, Twirl en Dance

Alphen aan den Rijn
SPIRIT is sinds april 2010 de dance- en twirl- vereniging van Alphen aan den Rijn. SPIRIT  is een gezellige, sportieve en wedstrijdgerichte vereniging, waar meisjes en jongens vanaf +/- 2 jaar kunnen komen dansen en/ of twirlen (twirlen vanaf  +/- 5 jaar).
Er wordt meegedaan aan nationale en internationale wedstrijden door solisten, duo’s, kleine en grote groepen.

Onder het kopje trainingen kunt u meer informatie vinden omtrent de lessen.

Wat is twirlen?
Kort gezegd is baton twirling ofwel twirlen een combinatie van diverse soorten dans, ritmische gymnastiek, ballet en turnen, welke wordt beoefend met een baton. De twirlsport heeft zich oorspronkelijk ontwikkeld vanuit een vechtsport, die populair was op de Samoa eilanden. De oorspronkelijke gevechtsattributen (grote houten stokken) werden vervangen door metalen stokken met rubber uiteinden, de baton. De bewegingen die met de stokken werden gemaakt richten zich op het ronddraaien ervan; vandaar de naam twirling. Vanaf de Samao eilanden verspreidde en ontwikkelde de twirlsport in Amerika. De sport veranderde van een gevechtssport in een meer sierlijke sport, waarin veel elementen uit verschillende dansvormen worden gebruikt.

Tijdens de twirllessen bij SPIRIT wordt aandacht besteed aan lichaam; dans en lenigheid, presentatie/ expressie en batontechnieken.  De teams die twirlvereniging SPIRIT kent zijn ingedeeld naar leeftijd en niveau.

De team- en techniek trainingsdagen zijn, afhankelijk van het team waar het lid is ingedeeld, aanvankelijk op dinsdag en vrijdag. Voor solisten geldt een eigen rooster, in afspraak met de trainster. Je bent bij SPIRIT niet verplicht om deel te nemen in een team en kunt dus ook kiezen om bijvoorbeeld alleen solistisch te trainen. Meer informatie over de trainingen vindt u op de pagina ‘trainingen’.

Verantwoord
Alle lessen worden verzorgd door ervaren en gediplomeerde docenten, waardoor u er zeker van kunt zijn dat uw kind veilig, verantwoord en goed begeleid zal sporten!
Daar twirlen toch een wedstrijdgerichte sport is, zal er bij ons niet alleen op fysiek gebied voldoende aandacht zijn voor uw kind, maar zeker ook op mentaal gebied. Hierbij kunt u -zeker voor de meiden die aan wedstrijden deel zullen gaan nemen- denken aan spanningsregulatie, aandacht voor faalangst en het ontwikkelen van zelfvertrouwen. Binnen onze vereniging vinden wij dit zeker belangrijke aandachtspunten.

Algemeen
Met en voor ieder nieuw lid houden wij een kennismakingsgesprek, om vanuit ons te vertellen wie wij zijn, wat wij doen en wat wij kunnen bieden én om vanuit jou te horen wat je wensen zijn, wat jij/ u graag zou willen bij ons.
Samen kunnen we dan kijken naar de mogelijkheden voor jou.

Optredens, demonstraties en meer…!
Iets te vieren?! Nodig SPIRIT dan uit om een gevarieerd optreden te verzorgen! In de afgelopen jaren heeft SPIRIT opgetreden in zowel binnen- als buitenland.

Ook voor een eenmalige dansles tijdens een kinderfeestje (met bijvoorbeeld batons en pompons) of als workshops op een kinderdagverblijf, (basis)school of BSO kunt u contact met ons opnemen.
Schroom niet! Er zijn diverse mogelijkheden te bespreken.

Meer informatie, (show)optreden aanvragen of aanmelden
Voor meer informatie en vragen over SPIRIT of het aanvragen van een optreden verzorgd door SPIRIT kan er contact opgenomen worden via ons contactformulier en/of via info@mtd-spirit.nl.
Iedereen kan natuurlijk op een trainingsmiddag of avond terecht om echt de sport en sfeer te ervaren.
Kun je niet wachten? Meld je dan in ieder geval alvast aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of gratis proefles!

Volg, like en deel ons!

  • M.T.D. SPIRIT op facebook
  • Facebook Peuter- en kleuterdans
  • Spirit op youtube