Over SPIRIT

dansen is onze passie

Alphen aan den Rijn 
SPIRIT is een twirl- en dance- vereniging, die opgericht is in maart 2010 en officieel in Alphen aan den Rijn van start is gegaan op 1 april 2010. Twirlvereniging SPIRIT is een wedstrijdgerichte en bovenal een gezellige, sportieve vereniging, waar meisjes en jongens vanaf ongeveer 5 jaar kunnen komen dansen en/of twirlen. Solisten, duo’s, kleine en grote groepen, ofwel small en large teams doen mee aan nationale en internationale wedstrijden.

Ook verzorgt SPIRIT peuter- en kleuterdanslessen voor kindjes vanaf 1,5 jaar! Meer informatie hierover is te vinden op onze peuter-/ kleuterdanspagina

Gratis proefles
Op dit moment kan er op ieder gewenst moment een gratis proefles gevolgd worden en kan er wekelijks getwirld en gedanst worden. Er is natuurlijk altijd nog plaats voor enthousiaste jongens en meiden die zin hebben om één van onze groepen te komen versterken. Lijkt jou dat leuk?! Kijk dan verder op onze website voor meer informatie, meld je aan en kom vrijblijvend langs voor een gratis proefles

Wat is twirlen?
Kort gezegd is baton twirling ofwel twirlen een combinatie van diverse soorten dans, ritmische gymnastiek, ballet en turnen, welke wordt beoefend met een baton. De twirlsport heeft zich oorspronkelijk ontwikkeld vanuit een vechtsport, die populair was op de Samoa eilanden. De oorspronkelijke gevechtsattributen (grote houten stokken) werden vervangen door metalen stokken met rubber uiteinden, de baton. De bewegingen die met de stokken werden gemaakt richten zich op het ronddraaien ervan; vandaar de naam twirling. Vanaf de Samao eilanden verspreidde en ontwikkelde de twirlsport in Amerika. De sport veranderde van een gevechtssport in een meer sierlijke sport, waarin veel elementen uit verschillende dansvormen worden gebruikt. 

Tijdens de twirllessen bij SPIRIT wordt aandacht besteed aan lichaam; dans en lenigheid, presentatie/ expressie en batontechnieken. Dit gebeurt in teamverband, maar ook solistisch of met een duopartner twirlen behoort tot de mogelijkheden binnen onze vereniging. De teams die twirlvereniging SPIRIT kent zijn ingedeeld naar leeftijd en niveau. 

De team- en techniek trainingsdagen zijn, afhankelijk van het team waar het lid is ingedeeld, aanvankelijk op dinsdag en vrijdag. Voor solisten geldt een eigen rooster, in afspraak met de trainster. Je bent bij SPIRIT niet verplicht om deel te nemen in een team en kunt dus ook kiezen om bijvoorbeeld alleen solistisch te trainen. Meer informatie over de trainingen vindt u op de pagina trainingen.  

Verantwoord

Alle lessen worden verzorgd door ervaren en gediplomeerde docenten, waardoor u er zeker van kunt zijn dat uw kind veilig, verantwoord en goed begeleid zal sporten! Omdat twirlen toch een wedstrijdgerichte sport is, zal er bij ons niet alleen op fysiek gebied voldoende aandacht zijn voor uw kind, maar zeker ook op mentaal gebied. Hierbij kunt u -zeker voor de meisjes die aan wedstrijden deel gaan nemen- denken aan spanningsregulatie, aandacht voor faalangst en het ontwikkelen van zelfvertrouwen. Binnen onze vereniging vinden wij dit zeker belangrijke aandachtspunten.

Algemeen
Met en voor ieder nieuw lid houden wij een kennismakingsgesprek, om vanuit ons te vertellen wie wij zijn, wat wij doen en wat wij kunnen bieden én om vanuit jou te horen wat je wensen zijn, wat jij/ u graag zou willen bij ons. 
Samen kunnen we dan kijken naar de mogelijkheden voor jou. 

Optredens, demonstraties en meer…! 
Iets te vieren?! Nodig SPIRIT dan uit om een gevarieerd optreden te verzorgen! In 2012 heeft SPIRIT opgetreden in zowel binnen- als buitenland. Ook voor een eenmalige dansles tijdens een kinderfeestje (met bijvoorbeeld batons en pompons) of als workshops op een kinderdagverblijf, (basis)school of BSO kunt u contact met ons opnemen. Schroom niet! Er zijn diverse mogelijkheden te bespreken. 

Meer informatie, (show)optreden aanvragen of aanmelden
Voor meer informatie en vragen over SPIRIT of het aanvragen van een optreden verzorgd door SPIRIT kan er contact opgenomen worden via ons contactformulier en/of via info@mtd-spirit.nl.


Iedereen kan natuurlijk op een trainingsmiddag of avond terecht om echt de sport en sfeer te ervaren. 
Kun je niet wachten? Meld je dan in ieder geval alvast aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of gratis proefles!