Privétrainingen

De wil hebben om beter te worden

Meer persoonlijke aandacht? Nog meer leren en jezelf ontwikkelen?  

Als lid van SPIRIT kun je er ook voor kiezen om solistisch, met een duo-partner, in een trio of kwartet/ essemble, deel te nemen aan wedstrijden. Hiervoor kun je je inschrijven en aanmelden. Na een adviesgesprek met jou en/of je ouders ga je dan met privé-lessen aan de slag!

Privé-lessen zijn een aanvulling op ons reguliere lesprogramma (de team- en techniektrainingen) en staan enigszins los van de twirl- en dansafdelingen. 

Aangezien deze trainingen vooral 1 op 1 gegeven worden, kun je het groot en deels naar eigen keuze, behoefte en mogelijkheden indelen. Mogelijkheden zijn er in onderdelen, maar ook in lestijd en het aantal trainingsuren. In overleg met de docent zullen wij proberen zoveel mogelijk aan jouw wensen te voldoen!

Onderdelen

Wat betreft de onderdelen kun je kiezen uit: 
Solo 1-Baton, Solo showtwirl, Solo 2-Baton, DanceTwirl, Duo DanceTwirl, Super X-Strut, Duo Twirling en Kids Twirl (Kids Twirl lessen worden ook gegeven binnen de reguliere trainingen van Team 3.)

Kijk eens op een wedstrijd naar wat jou aanspreekt en ga voor vragen of advies in gesprek met één van de coaches vanuit het instructieteam. Geadviseerd wordt voor iedere leerling om te starten met 1-Baton, omdat dit vooral een (twirl)technisch onderdeel is en bijdraagt aan zeer goede basistechnieken. Daarnaast zijn er natuurlijk nog diverse onderdelen die goed te combineren zijn. Kies wat bij jou past en go for it! 

Trainingsmogelijkheden, coaching en wedstrijden 

Iedere week een ½ uur, een uur of liever 1x in de 2 weken solistisch trainen? Of naast individuele trainingen ook gedeelde lessen met andere solisten? Bespreek de mogelijkheden en kosten vooraf. Dan zorgen wij naar aanleiding van de gemaakte afspraken voor een passend trainingsschema/ rooster en kunnen dan met het gewenste onderdeel en de persoonlijke doelen aan de slag. 

Solistisch trainen bij SPIRIT houdt in principe in dat er echt één op één les gegeven wordt. Vaak is dit ongeveer een half uur per week per onderdeel. Door deze individuele aandacht en het direct inspelen op ieders eigen niveau tijdens deze trainingen zien we vaak het niveau sneller groeit. Daarnaast is het geweldig om in iedere solistische routine (eigen show) de stijl en kwaliteiten van de individuele leerling tot uiting te laten komen. Kwaliteiten worden versterkt en er wordt extra aandacht besteed aan de (gewenste) onderdelen of knelpunten van de leerling zodat de individuele doelen behaald worden. Nog meer extra (losse) trainingen bijvoorbeeld voor een wedstrijd behoort hierbij ook tot de mogelijkheden. Geheel losse (privé) lessen voor een enkele keer tussendoor is bij ons ook een optie, maar vaak wordt er gekozen voor structurele solotrainingen om uiteindelijk met een eigen routine vanuit SPIRIT individueel of als duo wedstrijden te draaien. 

Te allen tijde zal er door het instructieteam bekeken worden wanneer de leerling er klaar voor is om met zijn of haar routine de wedstrijdvloer op te gaan. Onze docenten volgen jaarlijks (bij)scholingsdagen en hebben zich ook het afgelopen jaar weer gespecialiseerd om de  kwaliteit binnen deze lessen op topniveau te houden!  

Zelftrainingen 
Naast de lessen zijn er diverse mogelijkheden om op de dinsdag, woensdag of vrijdag voor jezelf te komen trainen in de gehuurde zalen. Dit kost niets extra’s en je zult zien dat jouw niveau en prestaties steeds beter worden! 

Voor overige vragen over solistisch trainen en een eigen routine kun je terecht bij Claudia Verweij (06- 45 27 42 01), 

claudiaverweij13@hotmail.com of via info@mtd-spirit.nl.

M.T.D. SPIRIT 
P/a Lupinesingel 292
2403 CV Alphen aan den Rijn 
info@mtd-spirit.nl 

Volg, like en deel ons!

  • M.T.D. SPIRIT op facebook
  • Facebook Peuter- en kleuterdans
  • Spirit op youtube