Teamtrainingen

samen bereiken we de mooiste resultaten

TEAMTRAININGEN 

Nadat u wellicht op de pagina OVER SPIRIT gelezen heeft wie SPIRIT is en wat wij doen, worden op deze pagina’s de trainingen wat verder toegelicht.  
KLIK HIER voor het wie/ wat/ waar/ wanneer in ons lesrooster. 

In alle twirllessen bij SPIRIT wordt aandacht besteed aan lichaam; dans en lenigheid, presentatie/ expressie en batontechnieken. Op het moment dat in teamverband getraind wordt, wordt er naast de technieken en losse onderdelen ook een routine (ofwel show) aangeleerd en getraind. 
In een routine worden alle elementen gecombineerd, waarna deelgenomen wordt aan wedstrijden en/of optredens. In de trainingen wordt hier hard op getraind, maar ook thuis zal er het nodige geoefend worden. Op deze manier ontwikkelt de techniek en kunnen er mooie doelen bereikt worden! 

Naast het trainen in teamverband, kan er bij SPIRIT ook gekozen worden voor solistische trainingen en routines of trainingen met een duopartner. Hierover is meer te lezen op onze solistenpagina. 
Je bent bij SPIRIT dus niet verplicht om deel te nemen in een team en kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld alleen solistisch te trainen.

Indeling en teams ALPHEN AAN DEN RIJN
De groepen en teams die SPIRIT kent zijn ingedeeld naar leeftijd en/of niveau. 

Beginnend (na de kleuter/kidsdans) bij de basisgroep leren de leerlingen hier alle basistechnieken van zowel baton als dans en wordt op speelse wijze toegewerkt naar het onthouden en uitvoeren van een show in teamverband. Dit allereerst voor (recreatieve) optredens, waarna op den duur steeds meer wedstrijdgericht getraind kan gaan worden. 

In Team 3 en het Twirlteam trainen de leden in teamverband voor de wedstrijden. 
Aan wedstrijdgerichte trainingen zitten meer verplichtingen. Zo wordt er verwacht dat je er iedere week bent en jouw teamgenoten op je kunnen rekenen. Er kan natuurlijk altijd iets tussenkomen, maar in principe gaan we er vanuit dat je op het moment dat je kiest voor wedstrijden ook echt kiest voor de sport. 

Met onze senioren hebben wij een ensemble, zij trainen om de week op de vrijdag in Hazerswoude-Rijndijk. 

De teamtrainingen vinden, afhankelijk van het team waar het lid is ingedeeld, in Alphen aan den Rijn aanvankelijk plaats op dinsdag en vrijdag. Zie hiervoor onderstaand schema. Voor solisten geldt een eigen rooster, in afspraak met de trainster.

INTRODUCTIECURSUSSEN voor alle leeftijden! 
Voor meisjes en jongens van 5-12 jaar, die willen kijken of twirlen en dansen iets voor hen is, starten er regelmatig introductiecursussen en workshops.
Gedurende 4 – 6 weken wordt er dan kennisgemaakt met twirlen en dansen. Momenteel staan er (nog) geen nieuwe cursussen gepland.
Uiteraard ben je wel van harte welkom tijdens onze trainingsmomenten om mee te doen aan een proefles. Je kunt je hiervoor aanmelden via het contactformulier. 

De gegeven cursussen worden afgesloten met een uitvoering voor ouders, broers en zussen, andere familieleden, vriendjes of vriendinnetjes. Tevens zal er opgetreden worden door solisten van onze vereniging; zodat iedereen een indruk kan krijgen van de verschillende mogelijkheden binnen onze vereniging. 

Regels trainingslocaties

Vanzelfsprekend gaan wij er vanuit dat ieder lid de verantwoordelijkheid neemt om de ruimtes en zalen netjes te houden. Na gebruik moeten alle ruimtes altijd weer netjes en in de oorspronkelijke staat worden achtergelaten.
Wanneer de docent toestemming geeft, is het toegestaan tussen de training door even iets te drinken en/of te eten. Het gebruik van kauwgom tijdens de trainingen is niet toegestaan. 
Het is verboden om in welk gebouw dan ook te roken. Indien gewenst kunt u dit buiten doen. In de (sport)zalen zijn ‘buiten’ schoenen niet toegestaan. Wees hierop alert (ook ouders.)  

Regels voor de trainingen 
Iedere docent is anders en zo heeft iedere docent zijn eigen aandachtspunten. Toch zijn er een aantal overkoepelende ‘verenigings’-trainingsregels, welke wij hieronder zullen weergeven:
– Zorg ervoor altijd op tijd (10 min. voor aanvang) te zijn op de training, bij een wedstrijd of optreden.
– Tijdens de teamtrainingen (Alphen aan den Rijn) wordt er zwarte trainings-/ danskleding gedragen. 
– De haren zitten vast in een knot/ staart. 
– Het dragen van sieraden is (voor de veiligheid) niet toegestaan. 
– Ben je een training afwezig? Meld je dan (het liefst ruim van tevoren) af.

Voor afmelden twirltrainingen bij Claudia Verweij: 06 – 45 27 42 01. (Voor de peuter- & kleuterdanslessen op zaterdag bij Claudia Verweij: 06 – 45 27 42 01). Bij verhindering van een (team)wedstrijd dient dit minimaal  zes weken van te voren bekend te zijn, zodat de reserve ook weet waar zij/hij aan toe is.

M.T.D. SPIRIT 
P/a Lupinesingel 292
2403 CV Alphen aan den Rijn 
info@mtd-spirit.nl 

Bank/ ING: 4556126 
KVK: 27374871

Volg, like en deel ons!

  • M.T.D. SPIRIT op facebook
  • Facebook Peuter- en kleuterdans
  • Spirit op youtube