Peuterpret! (ADV) Ouder&Kinddans

Springen, rennen, dansen, rollen, kruipen, vallen, opstaan en weer doorgaan!

Een peuter ontdekt bewegend, spelend en vaak dansend de wereld om zich heen…

In onze lessen worden de kinderen geprikkeld en gestimuleerd om bewegingsmogelijkheden te ontwikkelen en te ontplooien. Fantasie, expressie, durf, creativiteit, concentratie en samenspel, zijn naast beweging, ruimte, emotie, ontdekking en bovenal DANSPLEZIER de begrippen die centraal staan. Zowel de grove en fijne motoriek, als de creativiteit, taal en luistervaardigheid worden ontwikkeld en zo dragen onze danslessen dus werkelijk bij aan een gezonde lichamelijke en geestelijke conditie!

Peuterpret! (ADV) Ouder & Kind dansen

De lessen Ouder&Kinddansen zijn gebaseerd op ADV, oftewel Algemeen Dansante Vorming. Er wordt met losse (dans)liedjes en kleine verhaaltjes gewerkt, waarbij veel afgewisseld wordt in stukjes dans, een rustige activiteit op de grond, beweging en het doen van oefeningetjes. Zo worden verschillende dansspelletjes, dansopdrachten en liedjes wekelijks afgewisseld.

Binnen de les wordt vrijwel altijd met verschillende spel- en dansmaterialen gewerkt (waarbij te denken valt aan muziekinstrumentjes “om een dansorkest te vormen”, knuffels, danslinten, stoffen lappen of doekjes, etc.) De gehele les is samen met een ouder/ verzorger; dus papa/ mama/ verzorger dansen de gehele les mee met het kind. Zo is er ook wekelijks extra ‘qualitytime’ voor elkaar! Hierbij is de maximale groepsgrootte van deze lessen net even iets kleiner (en zo ook rustiger) dan de peuter-kleuterdansgroepen.

Al met al… DÉ basis om later te kunnen dansen/sporten in welke vorm dan ook!

Gratis proefles

Het is altijd mogelijk om een keer een dansles bij te wonen. Wanneer de eerste mogelijkheid is hoort u van ons na aanmelding voor de proefles door middel van het doorsturen van de gegevens van uw peuter/ kleuter. Voor iedereen geldt dat er altijd voor een GRATIS PROEFLES kan worden aangemeld. Immers kan er dan gezien en ervaren worden hoe de danslessen er bij ons uit zien en/of dit iets voor uw zoontje of dochter is.

Mocht u interesse hebben in deze proefles, dan kunt u dit doorgeven via ons contactformulier doorgeven.

Nadat wij alle gegevens hebben ontvangen, zetten wij uw zoontje of dochtertje op de lijst voor de proefles. U ontvangt daar nog een bevestiging van.

Graag tot ziens in een van onze lessen!