Peuter-Kleuterdansen

Springen, rennen, dansen, rollen, kruipen, vallen, opstaan en weer doorgaan!

Een peuter ontdekt bewegend, spelend en vaak dansend de wereld om zich heen…

In onze lessen worden de kinderen geprikkeld en gestimuleerd om bewegingsmogelijkheden te ontwikkelen en te ontplooien. Fantasie, expressie, durf, creativiteit, concentratie en samenspel, zijn naast beweging, ruimte, emotie, ontdekking en bovenal DANSPLEZIER de begrippen die centraal staan. Zowel de grove en fijne motoriek, als de creativiteit, taal en luistervaardigheid worden ontwikkeld en zo dragen onze danslessen dus werkelijk bij aan een gezonde lichamelijke en geestelijke conditie!

Peuter-kleuterdansen

De inhoud van de lessen bestaat afwisselend uit diverse lossen (dans)liedjes, die samen een bepaald thema hebben. Hierbij wordt ingespeeld op de fantasie van de kinderen en echt een verhaal gedanst. Zo wordt er in de winterperiode bijvoorbeeld gedanst “met een sneeuwpop” en zijn we in de lessen bezig geweest met sneeuwvlokjes, warm aankleden, het op de fiets naar de winkel gaan om knopen te kopen, daarna weer terug door de winkelstraten te gaan, een sneeuwpop te bouwen, etc. In de danslessen wordt op speelse wijze ingespeeld op bijvoorbeeld seizoenen, feestdagen, of thema’s als de dierentuin, een wereldreis, het sprookjesbos, etc. Gericht op de fantasie en ontwikkeling worden zo alle lessen vormgegeven.

De kinderen leren op deze speelse wijze met diverse soorten muziek om te gaan, met richtingen, maten en ritmes, met evenwicht, met sprongen, met grondoefeningen, met draaien, met wedstrijdjes, met dans & spel en materiaal, met pasjes en met verschillende gevoelens/emoties.

Gratis proefles

Het is altijd mogelijk om een keer een dansles bij te wonen. Wanneer de eerste mogelijkheid is hoort u van ons na aanmelding voor de proefles door middel van het doorsturen van de gegevens van uw peuter/ kleuter. Voor iedereen geldt dat er altijd voor een GRATIS PROEFLES kan worden aangemeld. Immers kan er dan gezien en ervaren worden hoe de danslessen er bij ons uit zien en/of dit iets voor uw zoontje of dochter is.

Mocht u interesse hebben in deze proefles, dan kunt u dit doorgeven via ons contactformulier doorgeven.

Nadat wij alle gegevens hebben ontvangen, zetten wij uw zoontje of dochtertje op de lijst voor de proefles. U ontvangt daar nog een bevestiging van.

Graag tot ziens in een van onze lessen!