Twirlen

Wat is twirlen?

Kort gezegd is baton twirling ofwel twirlen een combinatie van diverse soorten dans, ritmische gymnastiek, ballet en turnen, welke wordt beoefend met een baton. De twirlsport heeft zich oorspronkelijk ontwikkeld vanuit een vechtsport, die populair was op de Samoa eilanden. De oorspronkelijke gevechtsattributen (grote houten stokken) werden vervangen door metalen stokken met rubber uiteinden, de baton. De bewegingen die met de stokken werden gemaakt richten zich op het ronddraaien ervan; vandaar de naam twirling. Vanaf de Samao eilanden verspreidde en ontwikkelde de twirlsport in Amerika. De sport veranderde van een gevechtssport in een meer sierlijke sport, waarin veel elementen uit verschillende dansvormen worden gebruikt.

Tijdens de twirllessen bij SPIRIT wordt aandacht besteed aan lichaam; dans en lenigheid, presentatie/ expressie en batontechnieken. Binnen onze vereniging kan dit zowel in teamverband, maar ook solistisch of met een duopartner. De teams die SPIRIT kent zijn ingedeeld naar leeftijd en niveau.

De team- en techniek trainingsdagen zijn, afhankelijk van het team waar het lid is ingedeeld, aanvankelijk op dinsdag en vrijdag. Voor solisten geldt een eigen rooster, in afspraak met de trainster. Je bent bij SPIRIT niet verplicht om deel te nemen in een team en kunt dus ook kiezen om bijvoorbeeld alleen solistisch te trainen. Meer informatie over de trainingen vindt u op de pagina trainingen.

Verantwoord

Alle lessen worden verzorgd door ervaren en gediplomeerde docenten, waardoor u er zeker van kunt zijn dat uw kind veilig, verantwoord en goed begeleid zal sporten! Omdat twirlen toch een wedstrijdgerichte sport is, zal er bij ons niet alleen op fysiek gebied voldoende aandacht zijn voor uw kind, maar zeker ook op mentaal gebied. Hierbij kunt u -zeker voor de leden die aan wedstrijden deel gaan nemen- denken aan spanningsregulatie, aandacht voor faalangst en het ontwikkelen van zelfvertrouwen. Binnen onze vereniging vinden wij dit zeker belangrijke aandachtspunten.

Algemeen

Met en voor ieder nieuw lid houden wij een kennismakingsgesprek, om vanuit ons te vertellen wie wij zijn, wat wij doen en wat wij kunnen bieden én om vanuit jou te horen wat je wensen zijn, wat jij/ u graag zou willen bij ons.

Samen kunnen we dan kijken naar de mogelijkheden voor jou.